خانه هوشمند

خانه هوشمند چیست؟

خانه هوشمند

خانه هوشمند یا اسمارت هوم ساختمانی است که تمام لوازم برقی و اجزا در آن با یک سیستم مرکزی یکپارچه‌سازی شده و با هم کار می‌کنند. در خانه هوشمند شما می‌توانید هرچیزی را در هر قسمت خانه به سادگی کنترل کنید. معمولا برنامه‌ها و اپلیکیشن‌های مخصوص برای کنترل هر کدام از بخش‌های خانه طراحی شده‌اند که شما می‌توانید حتی درحالی که در خانه نیستید؛ از آن‌ها استفاده کنید. از طرفی هوشمند‌سازی  تا حدی باعادت‌های شما مطابقت پیدا می‌کند. به این معنی که خانه و و مصرف انرژی و استفاده از ابزار و بخش‌های مختلف خانه دقیقا مطابق سبک زندگی شما تطبیق‌سازی می‌شوند. امکانات خانه هوشمند برای تمام ساختمان‌ها از جمله اداره، ویلا، هتل و غیره استفاده قابل استفاده هستند.

ساختمان هوشمند چیست؟

حالا که با مفهوم خانه هوشمند آشنا شدید؛ بد نیست با مفهوم جدید دیگری که به‌تازگی گسترش پیدا کرده است؛ آشنا شوید. ساختمان هوشمند به ساختمانی گفته می‌شود که تمام بخش‌ها و واحدها با هم ارتباط دارند یا می‌توانند به هم متصل شوند. این ساختمان‌ها سیستم‌های مختلفی دارند که شامل سیستم‌های گرمایشی، سرمایشی، بهینه‌سازی انرژی، روشنایی، لوله‌کشی، کنترل دسترسی و امنیت هستند. تمام این بخش‌ها با یک شبکه به هم متصل شده و می‌توان آن‌ها را از راه دور کنترل کرد.

حسگرهای دیجیتال در این ساختمان‌ها اطلاعات مختلفی مانند میزان مصرف انرژی و دیگر داده‌ها را جمع‌آوری کرده و به کمک نرم‌افزارهای مختلف با هم شیر می‌کنند. این نرم‌افزارها ترتیبی می‌دهند که مدیریت ساختمان و مدیریت مصرف انرژی بهتر انجام شود.

انواع ساختمان هوشمند

انواع ساختمان هوشمند

انواع ساختمان هوشمند از نظر کاربرد با هم متفاوت هستند:

آپارتمان هوشمند

آپارتمان و ساختمان های هوشمند راحتی و امنیت ساکنان را تامین می‌کند و بستری برای صرفه‌جویی در انرژی ایجاد می‌کند. در این ساختمان امکانات مختلفی مانند پارکینگ هوشمند، آسانسور هوشمند، کنترل هوشمند روشنایی، سرمایش و گرمایش در مشاعات، سیستم‌های امنیتی ورود و خروج و غیره وجود دارد که در تمام ساختمان‌های هوشمند به کار می‌روند.

ساختمان‌ های اداری هوشمند

در این ساختمان‌ها برای بالا بردن میزان بهره‌وری کارکنان، پایین آوردن هزینه‌های عملیاتی و ایجاد یک محیط کار جذاب‌تر از امکانات هوشمندسازی استفاده می‌شود. سیستم‌های مدیریتی ساختمان، کنترل دسترسی هوشمند، رزرو اتاق‌های کنترل و مدیریت پارکینگ از جمله امکاناتی است که در این ساختمان‌ها وجود دارند.

ساختمان‌ های تجاری هوشمند

در این ساختمان‌ها باید تجربه کاربری بهتری برای مشتری ایجاد کنید. همچنین افزایش فروش و مدیریت هوشمند هم در این ساختمان‌ها اهمیت زیادی دارد. سیستم‌های روشنایی هوشمند، سیستم صوتی و تصویری هوشمند، تبلیغات هوشمند و همچنین سیستم‌هایی برای آنالیز رفتار مشتریان از امکاناتی است که در این ساختمان‌ها به چشم می‌خورند.

ساختمان‌ های صنعتی هوشمند

در این ساختمان‌ها مهم‌ترین هدف این است که میزان مصرف انرژی کنترل شده و فرایندهای تولید و ایمنی با امکانات مدرن، بهبود داده شوند. سیستم‌های مانیتورینگ و کنترل سنتی، ربات‌های صنعتی و سیستم‌های ایمنی هوشمند از امکاناتی است که در ساختمان‌های صنعتی می‌بینید.

مراحل هوشمند‌سازی خانه

هوشمند‌سازی خانه و اضافه کردن تکنولوژی‌های مدرن به خانه در سه مرحله اساسی انجام می‌شود:

جمع‌آوری داده

در اولین مرحله لازم است که به کمک برخی سنسورها، دوربین‌ها، میکروفن‌ها و دستگاه‌های IoT اطلاعاتی از محیط خانه جمع‌آوری شود. اینترنتی اشیا یا همان IoT نقش بسیار مهمی در هوشمندسازی خانه دارد چرا که اطلاعات خوبی از این فضا جمع‌آوری می‌کند. درواقع اینترنت اشیا امکان ارتباط و تعامل بین دستگاه‌های مختلف در ساختمان را ایجاد می‌کند و ترتیبی می‌دهد تا داده‌ها جمع‌آوری، آنالیز و شیر شوند. وجود این تعامل خود زمینه بهینه‌سازی سیستم‌های مختلف در ساختمان است که درنهایت به بهبود کارایی، صرفه‌جویی در انرژی، افزایش امنیت و راحتی ساکنان کمک می‌کند.

پردازش داده‌ها

درنهایت داده‌های جمع‌آوری شده به کمک واحدهای پردازش مرکزی ارسال، ذخیره و آنالیز می‌شوند. براساس اطلاعات آنالیز شده تصمیم‌گیری انجام می‌شود. برای مثال داده‌هایی که درخصوص دما و رطوبت جمع‌آوری شده‌اند؛ می‌توانند برای کنترل سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی کاربرد داشته باشند.

اجرای اقدامات

داده‌های پردازش شده برای اقدامات نهایی استفاده می‌شوند. مواردی مانند کنترل لوازم خانگی، کاهش دمای سیستم گرمایشی، بسته شدن پرده‌ها و غیره به کمک این اطلاعات آنالیز شده؛ انجام می‌شوند. به کمک این اطلاعات کنترل از راه دور خانه امکان‌پذیر می‌شود. پردازش داده‌ها همچنین باعث می‌شود که نشت گاز یا آتش‌سوزی تشخیص داده شود و دستورات صوتی به کمک هوش مصنوعی اجرا شوند.

امکانات هوشمند‌سازی ساختمان

برای همه ما جالب است که بدانیم خانه هوشمند به کمک چه امکاناتی کار می‌کند:

  • انواع سنسور
  • دستیار صوتی
  • پرده هوشمند
  • روشنایی هوشمند
  • سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی هوشمند
  • سیستم امنیتی هوشمند
  • سیستم اعلام و اطفا حریق هوشمند
  • آبیاری هوشمند
  • پارکینگ هوشمند
  • استخر هوشمند

هزینه هوشمند‌سازی خانه

هزینه هوشمند‌سازی خانه به موارد متعددی از جمله کیفیت تجهیزات، تعداد امکانات، وضعیت ساختمان از نظر قدرت، زمان ساخت و نوع و کیفیت تجهیزات هوشمند‌سازی بستگی دارد. اگر برای هوشمند‌سازی خانه از افراد متخصص کمک بگیرید؛ احتمالا هزینه بیشتری به عنوان دستمزد این افراد پرداخت کنید. این افراد به نسبت میزان بودجه و نیازهای شما، انواع پکیج‌های هوشمند‌سازی خانه را به شما پیشنهاد می‌دهند.

بهترین کار برای اجرای اسمارت‌هوم، این است که در ابتدا وسایل هوشمند خریداری کنید و مطمئن شوید که انواع وسایل برقی که برای خانه تهیه می‌کنید؛ امکان متصل شدن به سیستم هوشمند‌سازی خانه را دارند از طرفی باید دوربین مداربسته و سیستم‌های متصل کننده را نیز خریداری کنید.

برای اطلاع دقیق از قیمت هزینه هوشمند سازی خانه با تیم اسمارت هوم کیوب تماس بگیرید!

مزایای خانه هوشمند

هوشمند‌سازی خانه مزایا زیادی دارد که از جمله آن می‌توان به امکان کنترل از راه دور خانه اشاره کرد. مثلا اگر اجاق گاز شما هوشمند باشد؛ می‌توانید آن را از راه دور خاموش کنید. خانه هوشمند همچنین امکانات خوبی برای افراد سالمندان فراهم می‌کند. اگر در خانه افراد سالمند دارید؛ با هوشمند‌سازی خانه می‌توانید زندگی راحت‌تری برای آن‌ها ترتیب دهید.

با این کار نه تنها سالمندان زحمت کمتری برای اداره خانه می‌کشند؛ که حتی شما خیال‌تان راحت است که اتفاقی برای آن‌ها نمی‌فتد و می‌توانید به کمک کنترل از راه دور از بروز حوادث مطلع شوید.

 

2 دیدگاه در “خانه هوشمند چیست؟

  1. حسن گفت:

    مقاله خیلی خوبی بود در مورد خانه هوشمند

    1. Hassan Asadi گفت:

      ممنون از توجه شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *