خانه هوشمند

هزینه های هوشمندسازی خانه

هزینه های هوشمندسازی خانه

هوشمندسازی ساختمان به واسطه ارزش افزوده بر ملک و مزایایی که برای ساکنان و کاربران دارد؛ در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. طی چند سال اخیر کاربران به جز مزایایی که هوشمندسازی خانه برای آن‌ها دارد؛ به واسطه سبک زندگی راحت و مدرنی که این خانه‌ها برای شما به ارمغان می‌آورد؛ افراد تمایل بیشتری به هوشمندسازی خانه‌های خود دارند. اما هوشمندسازی خانه چه هزینه‌هایی دارد و چه عوامل روی هزینه های هوشمندسازی خانه موثر است؟ هرچند هزینه هوشمندسازی خانه بالا است؛ اما قطعا هزینه خانه هوشمند بسیار بیشتر از خانه معمولی است.

هزینه هوشمندسازی خانه

هوشمندسازی خانه به معنای طراحی همزمان هوشمندسازی و پکیج امنیتی است. هزینه های هوشمندسازی خانه به دو صورت محاسبه می‌شود:

طراحی اسمارتینگ یک ساختمان ساخته شده

هزینه طراحی هوشمندسازی خانه همزمان با ساخت آن، با توجه به هزینه برق‌کشی محاسبه می‌شود؛ بنابراین هزینه هوشمندسازی امن از هزینه برق‌کشی جدا نیست. در این حالت معمولا ۱۵ تا ۴۵ درصد به هزینه برق‌کشی ساختمان اضافه می‌شود. هزینه‌ها بهن سبت استفاده از پروتکل سیمی یا بیسیم هم متغیر خواهد بود. دراین صورت می‌توان گفت که هزینه برق کشی و هوشمندسازی یک واحد ساختمان با متراژ متوسط به همراه هزینه نصب پکیج در سال 1403، حدود ۲۱ میلیون تومان است.

طراحی اسمارتینگ پیش از ساخت سازه

درمقابل هزینه هوشمندسازی خانه ساخته شده اصولا بیشتر است. هوشمندسازی خانه‌ای که قبلا ساخته و تمام مراحل آن تکمیل شده است؛ معمولا گران‌تر و حتی وقت‌گیرتر است‌. براورد هزینه های هوشمندسازی خانه ساخته شده شامل موارد زیر است:

  • هزینه هوشمندسازی یک واحد ۱۰۰ متری بدون تجهیزات، حدود ۳۵ میلیون
  • هزینه تجهیزات هوشمندسازی از ۱۲ تا ۹۰ میلیون

اجرای سیستم هوشمندسازی ساختمان

هزینه های خانه هوشمند به قیمت تمام تجهیزاتی که برای هوشمندسازی لازم است؛ بستگی دارد. کلیه تجهیزات، سیستم‌های ارتباطی، نرم‌افزارها، سخت‌افزارها و غیره به نسبت نظر کارشناس به کار گرفته می‌شوند. سیستم کنترل هوشمند نیز کنترل کننده مرکزی، خطوط ارتباطی، نقاط دسترسی، کنترل کننده‌ها، سنسورها، دیمرهای روشنایی، پریزها، تایمرها و غیره را شامل می‌شوند.

نقاط دسترسی

نقاط دسترسی یا Access Point وظیفه کنترل و انتقال دیتاها از هر بخش خانه را بر عهده دارند. نقاط دسترسی می‌توانند در کنترل خانه نقش داشته باشند یا تنها اطلاعات را انتقال بدهند. هرکدام از تجهیزات مانند یک روتر سیگنال‌ها را به سیستم‌های مجاور انتقال می‌دهند.

هوشمند سازی ساختمان‌ و سنسورها

به نسبت بودجه و اهدافی که از هوشمند سازی خانه دارید؛ از انواع و تعداد مختلفی از سنسورها در ساختمان استفاده می‌شود. انواع مختلفی از سنسورها شامل سنسور حرکتی، سنسور دما، نور، دود و غیره وجود دارند که می‌توانید استفاده کنید. سیستم کنترل مرکزی اطلاعات را جمع‌آوری کرده و به تایمرها، کلیدها، دیمرها و غیره انتقال می‌دهند. تعداد و انواع سنسور مورد استفاده تاثیر زیادی در هزینه های هوشمندسازی خانه دارند.

پروتکل هوشمندسازی ساختمان

در کنترل هوشمند ساختمان تمام وسایل به واسطه امواج رادیویی یا اینترنت یا سیم‌کشی به هم متصل می‌شوند. هرکدام از این سیستم‌های متصل کننده قیمت متفاوتی دارند و درنهایت روی هزینه های هوشمندسازی خانه تاثیر می‌گذارند.

سیستم کنترل هوشمند ساختمان

کنترل کننده مرکزی مهم‌ترین بخش سیستم کنترل هوشمند ساختمان است. این سیستم از پردازنده‌ها، کنتاکتورها و رله‌هایی ساخته شده است که با کلیه بخش‌ها در ارتباط هستند. این سیستم کنترل کننده در کنترل مرکزی کار ایجاد هماهنگی و مدیریت تمامی تجهیزات در هوشمندسازی ساختمان را برعهده دارد. همچنین این سیستم کارش اعمال تغییر در بخش‌های مخلف ساختمان است که از راه دور نیز امکان‌پذیر است. این کنترل‌کننده ها در طرح‌ها و مدل‌های متعدد تابلویی، صفحه نمایش و کلیدهای مولتی قابل تهیه هستند.

کلیدهای هوشمند ساختمان

کلیدها در یک ساختمان نقش مهمی دارند. کلیدها علاوه بر ارسال دستورات اجرایی، در دکوراسیون خانه هم نقش دارند. امروزه کلیدهای هوشمند در انواع مدل‌های مختلف در دسترسی هستند. انواع کلیدهای متنوع سناریو پذیر، معمولی، لمسی، به نسبت نیاز، محل نصب و پروتکل ارتباطی قابل استفاده هستند. قیمت کلیدهای هوشمند از فاکتورهای کلیدی در تعیین هزینه هوشمندسازی ساختمان هستند.

عوامل موثر بر هزینه هوشمندسازی خانه

هزینه اجرا هوشمندسازی ساختمان به فاکتورهای متعددی مانند نوع تجهیزات، متراژ ساختمان، قدرت ساخت، نیاز مشتری و برد محصولات بستگی دارد:

قدمت ساخت

قیمت خانه هوشمند به نسبت قدمت ساختمان تحمین زده می‌شود. در پروژه‌های هوشمندسازی ساختمان سه دسته ساختمان وجود دارد که شامل ساختمان قدیمی، ساختمان درحال ساخت و ساختمان نوساز است. بهترین زمان برای هوشمندسازی ساختمان، درحال ساخت بنا است . چرا که در همین زمان می‌توان همزمان با سیم ‌کشی مراحل هوشمندسازی خانه را هم اجرایی کرد. اگر ساختان نوسازی دارید؛ برای هوشمندسازی آن باید کمی بیشتر هزینه کنید. چرا ک هزینه هوشمندسازی به نوع سیم کشی بستگی دارد. در ساختمان‌های قدیمی اما به واسطه سیم کشی غیراستاندارد لازم است که سیم کشی جدید اجرا شود. هزینه هوشمندسازی خانه به نسبت قدمت ساختمان متفاوت خواهد بود.

نوع تجهیزات به کار رفته

یکی از مهم‌ترین عوامل موثر در هزینه های هوشمندسازی خانه نوع تجهیزات به کار رفته در ساختمان است. سیستم هوشمند با سیم قابل اطمینان‌ترین سیستم هوشمند است که در برابر هک شدن مقاوم بوده و سرعت عمل بیشتری هم دارد. این سیستم برای ساختمان در حال ساخت مناسب است. هزینه هوشمندسازی ساختمان با سیستم هوشمند بی سیم بیشتر است. درمقابل نصب سیستم سیمی آسان‌تر است. هرچند سیستم‌های سیمی برای ساختمان‌های بزرگ کاربرد ندارد.

نیاز و سلیقه مشتری

مشتری ممکن است خواسته ها و اهداف متعددی در هوشمندسازی خانه داشته باشد. به نسبت سلیقه و نیاز مشتری، هر کدام از بخش‌های خانه تغییر می‌کنند که درنهایت روی هزینه‌ها تاثیر می‌گذارد. برخی خواهان امکانات بیشتری مانند دستیار صوتی هستند که سبک زندگی راحت‌تری برای آن‌ها فراهم کنند.

متراژ ساختمان

طبعا هوشمندسازی خانه‌های بزرگ‌تر گران‌تر خواهد بود. هرچه خانه بزرگ‌تر باشد؛ تجهیزات و امکانات بیشتری برای هوشمندسازی نیاز دارید.

برند تجهیزات خانه هوشمند

به نسبت اینکه تجهیزات را از کدام برند تهیه می‌کنید؛ ممکن است هزینه نهایی هوشمند سازی ساختمان متفاوت باشد. هزینه هوشمندسازی ساختمان با شرکت‌هایی که معروف‌تر هستند یا امکانات بیشتر یا خدمات پس از فروش بهتری ارائه می‌دهند؛ بیشتر است. با خرید محصولات هوشمند ایرانی هزینه هوشمندسازی خانه کاهش پیدا می کند و همچنین خدمات پس از فروش آن هم راحت‌تر در دسترس شما قرار می‌گیرد.

کاهش هزینه‌های انرژی

یکی از مزایای هوشمندسازی خانه که هزینه‌های ابتدایی آن را هم توجیه می‌کند؛ کاهش هزینه مصرف انرژی است. از آنجایی که وسایل الکترونیکی در خانه هوشمند کمتر روشن می‌مانند و به موقع خاموش می‌شوند؛ به مرور زمان میانگین مصرف انرژی در خانه‌های هوشمند در مقایسه با خانه‌های معمولی کاهش پیدا می‌کند. از طرفی خانه‌های هوشمند در زمان فروش یا اجاره ارزش مادی بیشتری دارند و همین موضوع هزینه های هوشمندسازی خانه را تا اندازه‌ای توجیح می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *