هوشمندسازی خانه یکی از مواردی است که امروزه تمام معماران و ساختمانسازها به آن توجه میکنند و با آن درگیر هستند. هوشمندسازی خانه دارای چندین فاکتور مهم است که به داشتن یک زندگی راحت و مدرن کمک میکند. در چند دهه اخیر با پیشرفت تکنولوژی و طراحی سیستمهای هوشمند مانند تلویزیون، تلفن همراه و سایر لوازم هوشمند ساختمانسازها نیز به استفاده از این لوازم در ساختمانها به هوشمندسازی ساختمانهای اداری، تجاری و مسکونی پرداختند. آنها با ادغام حسگرها و اینترنت اشیا موفق به طراحی و ساخت خانههای هوشمند شدهاند. ما امروز در این مقاله قصد داریم به چالش های هوشمندسازی خانه از زوایای مختلف بپردازیم.
هزینههای بالای هوشمندسازی خانه
یکی از اصلیترین چالش های هوشمندسازی خانه هزینههای جانبی آن است. معمولاً تصورات منفی زیادی درباره هوشمندسازی خانه و هزینههای آن وجود دارد. درگذشته برای هوشمندسازی خانه شما مجبور به استفاده از تجهیزات و لوازم خارجی بودید که هزینه نسبتاً بالایی داشته است. اما امروزه تجهیزات هوشمندسازی خانه در ایران طراحی و تولید میشوند که کیفیتی مشابه نمونه خارجی خود دارد و قیمتهای آن بهمراتب پایینتر از نمونههای خارجی است. یکی دیگر از هزینههای جانبی هوشمندسازی خانه هزینههای مربوط به کابلکشی تجهیزات است که امروزه با پیدایش تکنولوژیهای بیسیم و از راه دور بسیار مقرونبهصرفهتر از گذشته است. همه اینها نشان میدهد که تصورات درباره هزینه بالای هوشمندسازی خانه امروزه دیگر صادق نیست و شما میتوانید با حداقل هزینهها اقدام به هوشمندسازی خانه و ادارات خود کنید.
کارکرد تجهیزات هوشمندسازی خانه
از دیگر چالش های هوشمندسازی خانه عدم سازگاری تجهیزات و لوازم مورداستفاده در خانه است. این عدم سازگاری ممکن است باعث کاهش قابلیتها و کارکرد تجهیزات شود. از طرفی دیگر برخی از این تجهیزات تحت شبکه کار میکند که تحریمها و فیلترینگ باعث اختلال در عملکرد آنها میشود. این یکی از اصلیترین چالش های هوشمندسازی خانه در ایران است که امروزه با بومیسازیشدن تجهیزات هوشمندسازی خانه این چالش تا حد زیادی حل شده است.
کاربری راحت تجهیزات هوشمندسازی خانه
پیچیدگی در نصب و راهاندازی تجهیزات هوشمندسازی یکی از چالشها در هوشمندسازی خانه است. یکی از مشکلاتی که برای نصابان تجهیزات هوشمندسازی خانه وجود دارد نصب و راهاندازی پیچیده تجهیزات است. البته امروزه بسیاری از تجهیزات هوشمندسازی خانه ایرانی وجود دارد که علاوه بر نصب و راهاندازی آسان دارای دفترچه راهنما به زبان فارسی است که به نصابان اجازه میدهد تا بهراحتی این تجهیزات را نصب و راهاندازی کنند.
عدم ادغام تجهیزات هوشمندسازی خانه
یکی دیگر از چالش های هوشمندسازی خانه عدم ادغام سازی تجهیزات هوشمندسازی خانه است. هوشمندسازی خانه با استفاده از سنسورها و تجهیزات مختلفی از برندهای متفاوت تشکیل میشود که ادغامکردن آنها با یکدیگر یکی از چالش های هوشمندسازی خانه به شمار میرود. البته امروزه بیشتر تجهیزات هوشمندسازی داخلی و خارجی با استاندارد یکسانی تولید میشوند تا متخصصان بتوانند با استفاده از اینترنت اشیا و سیستمهای اتوماسیون تمام تجهیزات را با یکدیگر ادغام کنند. این سیستم اتوماسیون باعث کی شود نصب و راهاندازی تجهیزات هوشمندسازی خانه و استفاده از این سیستم را برای مالکان خانهها بسیار راحتتر شود.
اتصال به اینترنت برای هوشمندسازی خانه
یکی از مهمترین چالشهای خانه هوشمند، اتصال ساختمان به اینترنت است. اتصال به اینترنت برای هوشمندسازی خانه ضروری است و برای کنترل و مدیریت یکخانه هوشمند داشتن اینترنتی یکپارچه و بدون قطعی بسیار ضروری است. امروزه بسیاری از نقاط کشور از پوشش اینترنت برخوردار است و بسیار نقاط کمی از ایران بدون دسترسی به اینترنت است و اکثر دستگاههای اتوماسیون هوشمندسازی خانه با استفاده از سیمکارت به اینترنت متصل میشود. همچنین در مناطق سعب العبور و خاص نیز میتوانید با استفاده از اینترنتهای ماهوارهای به شبکه اینترنت متصل شوید و از سیستمهای هوشمندسازی خانه استفاده کنید.
مشکلات امنیتی هوشمندسازی خانه
امنیت شبکه و سایبر نیز یکی دیگر از چالشهای هوشمندسازی ساختمان به شمار میرود. در سالهای اخیر با افزایش استفاده از اینترنت حملات سایبری به یکی از اصلیترین دغدغههای تمام کسبوکارهای تحت شبکه است. تجهیزات هوشمندسازی خانه نیز به دلیل استفاده مداوم از شبکههای ارتباطی و اینترنت به یکی از قربانیان حملات سایبری تبدیل شده است. البته راههایی برای ایمنسازی تجهیزات وجود دارد که مهمترین آنها استفاده از تجهیزات باکیفیت و شرکتهای معتبر در این زمینه است. البته در مواردی که امنیت سایبر و حریم شخصی اهمیت بالایی دارد بهتر است که از سیستمهای دروازهای استفاده کنید. این مدل دارای یک سیستم داخلی تحت شبکه است که از بیرون نمیتوانید به آن دسترسی داشته باشید و کنترل آن فقط از داخل خانه میسر است. این یکی از بهترین روشها برای هوشمندسازی خانههایی است که امنیت سایبر در آنها اهمیت بالایی دارد.
پشتیبانی از محصولات هوشمندسازی خانه
پشتیبانی و خدمات پس از فروش یکی از مهمترین دغدغههای تمام ساختمانسازها و بنگاههای ملکی است که شرکتهای هوشمندسازی خانه باید به آن توجه داشته باشند. یکی از مهمترین چالش های هوشمندسازی خانه نیز همین خدمات پس از فروش است که شرکتهای خدمات هوشمندسازی خانه باید به آن توجه داشته باشند.
کلام آخر دررابطهبا چالش های هوشمندسازی خانه
درست است که هوشمندسازی خانه امروزه با تمام پیشرفتها دارای چالشهایی است. اما شرکتها و استارتآپهایی نیز مانند هوم اسمارت کیوب وجود دارند که تمام مراحل طراحی، نصب و راهاندازی هوشمندسازی خانه را انجام میدهند و شما میتوانید تمام کارهای مربوط به هوشمندسازی خانه خود را به آنها بسپارید. یکی دیگر از وظایف این شرکتها این است که به راهحل این چالش های هوشمندسازی خانه فکر کنند و تجهیزات خود را متناسب آبوهوای منطقهای ما طراحی و تولید کنند.